Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Vlissingen, hoofdvestiging Tholen
Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemen Redactie, 7 maart 2024
Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Vlissingen en omgeving!

Een goed werkend rioolsysteem is van groot belang in elke woning. Helaas kunnen er af en toe defecten optreden waardoor het beschadigd raakt. Hoe kunt u dit signaleren? En wat is de juiste handelswijze?In deze blog worden verschillende signalen van een defect riool beschreven en worden oplossingen geboden om direct in te grijpen indien nodig.

Symptomen van een defect riool identificeren

Er zijn verschillende problemen die kunnen wijzen op een defecte riolering. Er kunnen zich lichte problemen voordoen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Indien deze problemen periodiek voorkomen, hoeft u nog niet direct te denken aan een defecte riolering. Als de problemen blijven bestaan, is het raadzaam om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Een ander probleem met verstoppingen is een zogenaamde totaalverstopping. Deze is te herkennen aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle gevallen van verstopping een kapot riool als oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat leidt tot problemen met het riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool beschadigd kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een risicofactor. Wanneer er sprake is van druk op het riool, loop je het risico dat het begint te barsten.

Het afvoersysteem kan scheuren vanuit de muur of intern barsten door druk op het systeem. Roest en wortelgroei kunnen ook een kapotte riolering veroorzaken. Het is raadzaam om in al deze gevallen een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat met de reparaties begonnen wordt.

Wanneer is het nodig uw riool te laten inspecteren?

Rioolspecialisten hebben de beschikking over professionele opsporingsapparatuur om een kapot riool te kunnen herkennen. Als u besluit om een rioolinspectie te laten doen, komt u precies te weten waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Er zijn twee opties voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een camera met speciale eigenschappen, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te analyseren en eventuele problemen vast te stellen. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en checkt waar deze op bepaalde punten in de riolering verdwijnt. De plekken waar de rook niet meer aanwezig is, wijzen op een mogelijke lekkage in het rioolsysteem.

Riool laten inspecteren of repareren? Dat kan!

Denkt u dat uw riool defect is? Of heeft u geregeld last van problemen met uw riolering?Wij assisteren u graag! Bel Rioolgroep Zuidwest B.V. op 0166 748 304 en plan een afspraak in. Wij zijn er om u bij te staan met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 304

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!