Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Vlissingen, hoofdvestiging Tholen

Afvoer ontstoppen Vlissingen

Soms kunt u zelf een verstopt riool verhelpen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Echter, in eerste instantie is het cruciaal om te weten waar de verstopping zich precies bevindt. U hebt opgemerkt dat er een verstopping is, omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. Het is verstandig om dit bij andere afvoeren te controleren om te zien of het probleem alleen optreedt bij deze specifieke afvoer of dat het elders ook voorkomt. Wanneer het water bij de andere afvoeren wel goed doorstromt, zit het probleem hoogstwaarschijnlijk bij deze specifieke afvoer. Als het probleem zich echter ook bij de andere afvoeren voordoet, is het verstandig om Rioolgroep Zuidwest B.V. in te schakelen.

Bij een dieperliggend probleem in de afvoer kan het zijn dat er een borrelend geluid opduikt in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Als er sprake is van een totale verstopping, kan het zijn dat het probleem bij de gemeente ligt en niet bij u. Om dit te bevestigen, moet de erfscheidingsput echter gecontroleerd worden. Als u weet waar deze put zich bevindt, kunt u deze controleren. Als er water in de scheidingsschacht zit, ligt de oorzaak van het probleem bij de gemeente. Als de put echter droog is, bevindt het probleem zich in uw eigen rioolstelsel.

Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Vlissingen en omgeving!

Zelf de afvoer ontstoppen

Indien u merkt dat uw riool verstopt is, kunt u proberen dit zelf te verhelpen. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen, namelijk door het gebruik van een plopper of soda. Druk de plopper op de afvoer en maak krachtige bewegingen omhoog en omlaag, herhaal dit een aantal keer. Om ervoor te zorgen dat de viezigheid wegspoelt, kunt u een emmer water door de afvoer laten stromen. Zo kunt u tevens nagaan of het ontstoppen gelukt is.

Bij beginnende verstoppingen is soda een effectieve oplossing. Kook een volle waterkoker en giet het hete water voorzichtig in de afvoer. Hierdoor kan het reeds aangekoekte vuil makkelijker losweken. Giet een half kopje soda in de afvoer en verdeel het goed. Voeg vervolgens een kopje azijn toe aan de soda. De mix zal een krachtige reactie veroorzaken. Laat het geheel ongeveer vijftien minuten inwerken. Start opnieuw de waterkoker en giet het kokende water door de afvoer zodra deze klaar is. Dit zal ervoor zorgen dat de afvoer weer vrij is van eventuele resten en geeft direct aan of de maatregelen effect hebben gehad.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Vlissingen

Als het zelf ontstoppen van de afvoer niet succesvol is geweest of als u liever direct hulp wilt van de specialist, kunt u ons contacteren. Wij zullen met behulp van verschillende methodes voor u de verstopping oplossen. Met onze ervaring en de modernste apparatuur verhelpen wij elke ontstopping voor u. Door te bellen naar 0166 748 304 kunt u ons inschakelen. Wij staan klaar om u verder te helpen en de verstopping zo snel mogelijk op te lossen.


Rioolgroep Zuidwest B.V. staat voor u klaar in Vlissingen
Over ons

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 304

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!