Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Vlissingen, hoofdvestiging Tholen
Handige tips om van rioolvliegjes af te komen Redactie, 15 februari 2024
Het rioleringsbedrijf dat uw probleem met rioolvliegjes kan verhelpen in Vlissingen!
Als u last heeft van rioolvliegjes, schakel dan Rioolgroep Zuidwest B.V. in om dit te verhelpen!

Deze insecten worden ook wel aangeduid als aalputmotjes of motmuggen. Indien u hinder ondervindt van deze rioolvliegjes, kan dit veroorzaakt worden door een probleem met de riolering. Het is daarom verstandig wanneer je deze signaleert, actie te ondernemen.

Hoe kunt u rioolvliegjes identificeren?

Met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter kunnen deze kleine insecten door de kleinste openingen uw huis betreden. Ze zijn herkenbaar aan hun behaarde vleugels, groter dan hun lichaam, en grijsgoudkleurig met twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel de volwassen exemplaren een korte levensduur van slechts drie weken hebben, kunnen ze zich zeer snel vermenigvuldigen.

Een vrouwtje legt gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Tijdens de dag zijn ze meestal rustig, maar 's avonds en 's nachts worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. Vaak is een probleem met de riolering, vooral bij beschadigde leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Lekkende gootstenen of verstopte toiletten trekken over het algemeen deze insecten aan.

Hoe kunt u op een efficiënte manier rioolvliegjes bestrijden?

Als u een plaag wilt aanpakken, moet u de broedplaatsen opsporen, meestal in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is van essentieel belang om snel in actie te komen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekken. Bij reparaties kunt u experts raadplegen om het probleem op te lossen.

Op locaties die verband houden met het rioolsysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren, bevinden zich vaak broedplaatsen. Buiten het huis kunnen er ook andere plekken zijn waar broedplaatsen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om een plaag van rioolvliegjes te voorkomen, is hygiëne van cruciaal belang.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 304

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!