Ervaart u een probleem vanwege een lekkend rioolsysteem

Ervaart u een lek in uw rioleringssysteem?Dit kan aanzienlijke problemen opleveren, zowel op gezondheidsgebied als financieel. Een lekke riolering wordt vaak opgemerkt door de onaangename geur die vrijkomt.

Welke aanwijzingen duiden op een lekke rioolleiding?

Als er een onplezierige stank optreedt, kan dit wijzen op een lek in uw riolering. Het is mogelijk dat u de stank van de lekkende riolering van uw buren waarneemt. Het zien van een vochtige plek op de grond kan wijzen op een probleem in uw rioleringssysteem.

Wat zorgt voor een lekkage in uw rioleringssysteem?

De gemiddelde levensduur van een rioleringsstelsel bedraagt doorgaans 20-25 jaar. Desalniettemin kan het uitvoeren van regelmatig rioolonderhoud invloed hebben op de duurzaamheid van het systeem. Rioleringsdefecten ontstaan vaak door gebrek aan onderhoud.

Heeft een rioollek invloed op uw gezondheid?

Bij problemen met uw riolering bestaat er niet alleen gevaar voor uw gezondheid, maar ook voor anderen. Een defecte riolering kan ervoor zorgen dat u rechtstreeks in aanraking komt met besmet afvalwater, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het besmette afvalwater brengt gevaar met zich mee voor iedereen die hiermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Problemen door een lek in uw rioolleiding?

Wanneer er zich een lekkage voordoet in uw rioolsysteem, is het zeer belangrijk om direct een deskundige in te schakelen die ervaring heeft met riolering. Dit is een maatregel om de risico's op schade aan uw woning te verminderen. Verschillende opties zijn beschikbaar voor het verhelpen van een rioollekkage.

Een optie is om te kiezen voor relining, wat een duurzame aanpak is voor het repareren van het riool. Relining maakt het mogelijk om bepaalde delen van het riool te repareren zonder dat hier een complete renovatie voor nodig is. Om het lek in de rioleringsbuis te verhelpen, wordt er gebruik gemaakt van een speciale sok.

U kunt ook besluiten om het lek te verhelpen door het betreffende deel te vernieuwen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan is het verstandiger om een rioolrenovatie uit te laten voeren.

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 304

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> De hinder van een gootsteen die verstopt is
> Identificeren van een gebrekkig afvoersysteem en wat te nemen
> Handige tips om van rioolvliegjes af te komen
> Professioneel rioleringsbedrijf inschakelen